Hopp til innholdet

Pizza med lammekjøttboller og karamellisert rødløk


Pizza med lammekjøttboller og karamellisert rødløk er en variant av en tidligere oppskrift her. Hjemme hos oss er vi generelt glad i lammekjøttboller, og spesielt glad i det på pizza. Som sagt så er denne en litt justert variant som også ofte blir en av favorittene når vi har gjester og serverer litt ulike pizzaer. Enkel pizza å lage, veldig gode smakskombinasjoner – denne må du prøve.

Generelt for alle pizzatoppingene er at jeg her ikke sier noe om hvordan deigen er laget – dette fordi man her har mange valgmuligheter – alt fra deigen som du har kaldhevet i flere døgn, laget med poolish og gjerne 4-5 meltyper til den deigen som er direktehevet med kanskje bare et par tre timer heving. se mer under menyen for Pizza, Pizzadeig. 

Men skulle jeg nå først anbefale deg en god pizzadeig – prøv min oppskrift på napolitansk deig her., Og er du av de som vil ha det superenkelt, så kan jeg jo anbefale å lese testen av Molini easy pizza (en ferdig deigmix). Ellers vil jeg be deg om å se på følgende sider hos meg for flere oppskrifter:

For øvrig tenker jeg at du gjerne kan sjekke ut tilbud på gode råvarer/utstyr hos mine to gode samarbeidspartnere. De representerer det beste på hver sin kant innenfor pizzaområdet:

Hvis du har lyst til å lære mer om Napolitansk deig, poolish, Biga, glutennettverk og mere til, så anbefaler jeg deg å vurdere et pizzakurs hos meg eller andre. Kursene mine har fått veldig gode tilbakemeldinger, og du kan lese mer om neste kurs her.


Hvordan lage Pizza med lammekjøttboller og karamellisert rødløk:

  • Bak ut pizzadeigen
  • Ha over verdens enkleste og beste pizzasaus – oppskriften finner du her.
  • Strø over ca 50 gram Mozarella cubetti, Fiordilatte eller revet mozarella. Jeg synes ost er litt sånn less is more. Men for all del – ha på den mengden du liker 🙂
  • Fordel utover noen Lammekjøttboller med parmesan
  • Strø på litt pinjekjerner
  • Etter steking har du på revet Pecorino, litt fersk rosmarin (kan eva hakkes) og karamellisert rødløk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer